Oldalak

Ametiszt

A megbocsátás köve: segít önmagunknak megbocsátani. Elmenyugtató. A józanság köve, tudatosságot hoz. A segítségével könnyebben megértjük, mi miért történik velünk.
A változás köve is: ha rászánjuk magunkat, megadja a kezdő lökést, és támogat a folyamatban. Kiváló segítő a tanulásban: kitágítja a felfogóképességet.
Gondolattisztító és rendező a segítségével pontosan tudjuk gondolatainkat megfogalmazni és kimondani. Aktiválja az álmokat, és segít megérteni is őket.
Bőrgyógyító, gyulladásgátló.
Minden energiatorzulást kiigazít. Összekapcsol a bennünk élő Istennel, megerősíti a belső Hangot.
A tudás, a tudatosság köve. A harmadik szemhez kapcsolódik, amely csakra a tudatunk miden rétegét hordozza: az isteni tudás kapuja (csillagkapunak is nevezik). Ez a csakra irányítja a test minden szervét és energiarendszerét, méghozzá a hormonrendszeren keresztül.
A tobozmirigy, ennek a csakrának a belső elválasztású mirigye aktiválja a csakrarendszer mind a hét belső elválasztó mirigyét (saját magát is): működésre serkentve kiegyensúlyozza és energiával tölti fel őket, mindig tudatunk és tudásunk mértékével egyenlően. Az ametiszt, ezt a munkát segítve, átvilágítja tudatunkat, szembesít gondolataink káoszával és az érzelmekkel is - hiszen gondolataink az érzelmek álruhájában valósulnak meg, teremtik meg valóságunkat.
Lecsendesíti az elménket, így szembesülhetünk gondolataink és érzelmeink tükörképével, tehát hogy a környezetünk, a külvilág hogyan tükrözi vissza ezeket. Segít feltenni a kérdést: mi az amit tudnunk kell? Segít a választ meghallgatni és megvalósítani.
Erőt ad, a tudásunk erejét aktiválja, de csak annyira, amennyire elfogadjuk.

A tudás fényének hordozója: a tobozmirigybe kapcsolódva, azt működésre serkentve, aktiválja a tudás hormonját a melatonint. A melatonin feltárja tudat sötétségét, élelmeinket, ítélkezéseinket. Az ametiszt megadja az erőt, hogy szembeforduljunk félelmeinkkel, és megkérdezzük tőlük, mire tanítanak bennünket, miért hoztuk létre magunknak?
Mivel ítélkezéseink, önmagunk (és ebből fakadóan környezetünk) megítélése a félelmeink következményei, ezek a félelmek megszűnésével bocsánatkéréssé, megbocsátássá változnak. Elfogadjuk és felvállaljuk önmagunkat.
Ezek után az ametiszt segítségünkre van felfogóképességünk, értelmünk tágításában: határtalan végtelen gondolatokat gondolni, és az öröm hullámhosszára hangolódva élni.

Mivel ösztönzi a tobozmirigyet a hormontermelésre ez ösztönzi az összes belső elválasztású mirigyet, köztük az agyalapi mirigyet is, amely aktiválja az agyféltekéket. Az agyban így megnyílnak a határtalan gondolatok pályái, és kitágul a megértés. Ezért az ametiszt a tudás, tanulás köve is.
Az agyat is egyensúlyba helyezi az agyalapi mirigy, jó hatással van az idegrendszerre is, és kiegyensúlyozza a jin és jang energiát.